Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ТОП 10 най-предпочитани цветя за вашия коридор

24 септември 2023, 10:00 часа

Растенията са важна част от интериора на всеки дом, внасяйки свежест и уют. И докато често ги поставяме в хола, кухнята или балкона, коридорът е мястото, което всеки гост вижда първо. Този уютен проход може да бъде оживен и направен по-приветлив с помощта на подходящите цветя. Дори ако коридорът ви е малък и тъмен, има растения, които се справят чудесно в такива условия. Ето 10 растения, които ще направят вашия коридор по-красив и уютен:

Монстера (Monstera): Този зелен приятел е лесен за отглеждане и не изисква много светлина. Подсигурете му опора, изкуствена светлина през зимата и умерена влажност на почвата.

Кливия (Clivia): Подходяща за коридор с източно или западно изложение. Цветята ѝ ще внесат свежест с жълто-оранжеви нюанси.

Кои цветя можем да отглеждаме в коридора или по стълбището

Циклама (Cyclamen): Идеална за коридори, тъй като не обича течението и пряката слънчева светлина. Изисква лека осветеност през зимата и ниска температура.

Нолина (Nolina): Това вечнозелено растение се развива бавно и издържа на засушаване. Подходящо е за коридори с температура между 7 и 22 градуса.

Филодендрон (Philodendron): Идеално за коридори, обича сянка и висока влажност. Просто му предоставете подходяща подпора за пълзене.

Цветята, които можем да отглеждаме на терасата

Бегония (Begonia): С разнообразни цветове и форми, бегонията се развива при умерена светлина и температури до 25 градуса. Подходяща за коридора ви.

Спатифилум (Spathiphyllum): Позната и като "Женска радост," спатифилумът обича сянка и издържа на ниска осветеност. Това растение с бели цветове ще придаде уют на коридора ви.

Замия (Zamioculcas): Известна и като "Доларово дърво," замията се развива добре при минимална грижа и тъмни условия.

10 непретенциозни едногодишни растения, които може да отглеждате вкъщи

Сансевиерия (Sansevieria): Този здрав и декоративен вид се нарича още "Меч на светлостта." Може да се отглежда при ниска осветеност и е подходящ за коридори.

Аспарагус (Asparagus): Лесен за отглеждане и подходящ за коридори с ограничена светлина.

Дори вашият коридор да е тъмен и малък, този списък с растения ви предоставя множество опции за украса. Изберете тези, които най-добре подхождат на вашия вкус и им предоставете необходимата грижа. Вашият коридор може да се превърне в приветливо и красиво място, което всяка посетителка ще запомни.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес