Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лунен календар за юли 2024 - ето какво трябва да направи всеки градинар

29 юни 2024, 09:54 часа

Планирането на градинската работа за юли е много важно, защото ще ви помогне да не забравите някои важни дейности, които трябва да се свършат в градината през този период. И лунният календар ще помогне много в случая.

Реклама

Астролозите са убедени, че Луната може да повлияе на начина, по който вашите растения растат, така че определено си струва да следвате нейния цикъл, когато планирате третирането на растенията и засаждането им в градината. 

1 чаша от това и ще забравите за гниенето на пипера и доматите

Лунен градинарски календар за юли

1-2 юли - това време се счита за неутрално за третирания, но можете да го използвате за засаждане на някои растения - например домати, пипер и краставици.

3-4 юли - месецът е в знака на Близнаци, което означава, че е благоприятен период за обработка на кореноплодни култури, а именно моркови и репички. В тези дни можете също да засадите лук, чесън и картофи.

5-7 юли  - тъй като луната е в знака Рак, този ден е идеален за обработка на почвата, борба с вредители и използване на белокрилки.

8-9 юли  - много е важно да се торят растенията в наши дни. Времето е подходящо и за поливане на зеленчуковата градина.

10-11 юли - това време е подходящо за обработка на почвата, подготовка на почвата и прибиране на реколтата. Можете също така да използвате хербициди или народни методи за третиране на плевели.

12-14 юли - тези дни се считат за доста неутрални за борба с вредителите. Но дори и този път можете да използвате торове, за да увеличите добива на вашите култури. Друг важен момент: не забравяйте да проверите дали вашите растения не страдат от гъбични заболявания.

15-16 юли - в тези дни трябва да разкопаете картофите, доматите, пипера и краставиците – така ще предпазите корените от прегряване и ще запазите почвената влага.

17-19 юли  - по това време можете да започнете да подхранвате плодовете, за да подобрите добива и вкуса им.

20-22 юли  - чудесно време за обработка на почвата, подготовка за засаждане и прибиране на реколтата. Необходимо е да се обърне специално внимание на борбата с вредителите в градината и зеленчуковата градина.

23-25 ​​юли  - неблагоприятно време за засаждане и хранене. По-добре е да избягвате работа в градината през тези дни.

28-29 юли - по това време също е по-добре да се въздържате от всякакви третирания.

30-31 юли  - времето е идеално за обработка на почвата и подхранване на растенията в градината.

Каква е правилната честота на поливане на домати в жегите?

 

 

Таня Станоева
Таня Станоева Отговорен редактор
Новините днес