Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Какво да направим през есента, за да се отървем от охлювите

30 септември 2023, 19:33 часа

С пристигането на есента, опитните градинари знаят, че е време да се предприемат действия за борба с охлювите. Есента предоставя подходящият момент за прилагане на различни методи за контрол на тези натрапници. Сред тях са 3 ефективни средства, но едно от тях се отличава с липса на противопоказания за неговата употреба.

1. Водороден прекис

Използвайте 3% водороден прекис и го изсипете в голяма бутилка със спрей-помпа. Този метод изисква нанасяне директно върху охлювите. Водородният прекис е ефективен, но изисква пряк контакт с вредителите.

Какво се разпръсква в градината против ОХЛЮВИ

2. Амоняк

Използвайте 10% разтвор от амоняк, но бъдете внимателни да не нанасяте амоняк върху охлювите, които се намират върху култивирани растения, защото това може да повреди листата им.

3. Оцет

Оцетът е предпочитаното средство от мнозина за борба с охлювите. Използвайте 7% разтвор от обикновен оцет. Този разтвор може да се използва за пръскане на градината, като охлювите ще стоят надалеч.

Нападение от охлюви: Как да спрете нашествието на вредители във вашата градина

Запомнете, че преди да използвате някое от тези средства, трябва да ги приложите с внимание и според указанията, за да гарантирате успешната борба с охлювите и здраве на вашите растения.

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес