Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Доматите се нуждаят от ТАЗИ съставка за добър растеж

16 август 2023, 09:44 часа

Доматите са прекрасни зеленчуци, но изискват внимание и грижи, особено през юли, когато се събира реколтата. Една тайна съставка, която се крие в нашите кухненски шкафове, може да направи чудо за тях. Това е оцетът. Независимо дали е бял, ябълков или гроздов, тази съставка ще улесни растежа на доматите и ще ги предпази от плесен.

Отстранете листата и страничните издънки

Начинът за успешни домати започва с отстраняването на долните листа, които са в контакт с почвата и са обикновено засегнати от плесен. След това премахнете страничните издънки. Тази първа стъпка ще подготви растенията за следващата грижа.

Проучване: Тази съставка в доматите СПИРА образуването на ракови клетки

Смес за усъвършенстван растеж

Процедурата включва смесването на 200 мл оцет с 10 литра престояла или дъждовна вода. Тази смес се използва за поливане на почвата около корените на доматите. Тази грижа трябва да се повтаря три пъти през месец юни. Оцетната вода ще прекъсне развитието на плесен и ще помогне на доматите да растат здрави и да дават изобилие от вкусни плодове.

Лесен начин за успех

Този метод за грижа за доматите не е само лесен, но и икономичен. Не са нужни специални химикали, нито допълнителни разходи. Резултатите са обаче гарантирани. Просто опитайте този подход с оцет и вода през юли, и ще се изненадате как доматите ви ще отговорят на тази грижа.

Поръсете градината с щипка от тази съставка - доматите ще станат по-сладки и сочни

Не пропускайте шанса да опитате този лесен и натурален метод за успешни домати. Оцетът и водата ще направят чудо за вашия градински рай!

Денис Витанов
Денис Витанов Отговорен редактор
Новините днес