Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Цветя, които цъфтят през ЗИМАТА: Ето кои са

27 ноември 2023, 10:02 часа

Зимата настъпи и всичко вече е бяло, а така ви липсва пролетта с нейните цветове. Въпреки белите пейзажи, все още има как да добавите малко цвят, на който да се радвате, като заложите на цъфтящи цветя през зимата. Продължете да четете, за да разберете кои са някои от тях.

Растения, цъфтящи естествено през зимата

Минзухар

Издръжливите минзухари се справят чудесно при ниски температури, а и имат нужда от студа, за да цъфтят. Ако живеете в по-топъл район, ще трябва да поставите луковиците си в хладилника. Иначе майката природа си знае работата и ще свърши това вместо вас.

Не всички видове минзухари цъфтят през зимата. Шафрановият минзухар (C. sativus), например, започва да цъфти през есента и завършва преди настъпването на студеното време. Зимните и пролетно цъфтящите видове минзухари започват да цъфтят по-рано през пролетта от повечето хибриди. Снежният минзухар (C. chrysanthus) ще се чувства добре, когато снегът е все още около него.

Тези 5 цветя НЯМА да замръзнат в градината през зимата

Камелия

Не всички камелии цъфтят през зимата, така че ако търсите зимен цвят, трябва да внимавате, когато ги купувате. Сорт „Yuletide“ наистина цъфти по време на празниците, с ярко червено настроение от декември до март.

Някои други страхотни избори за зимен цвят включват "Chansonette", "Debutante", "Grace Albritton", "Jordan's Pride", "Kramer's Supreme", "Pearl Maxwell", "Pink Winter", "Queen of Winter", "Seafoam," „Showa-No-Sakae“, „Лебедово езеро“ и „Здрач“. Има и още много хибриди, сред които да избирате.

Циклама

Цикламата е често срещано цвете у дома на перваза на прозореца. Но в някои зони, тя може да се отглежда и навън.

Листата живеят по свой собствен график, умират през зимата и след това се появяват през есента. До началото на зимата се показват цветя на високи стъбла. Цветовете, в които се предлагат са разнообразни - виолетово, лавандула, лилаво, розово, сьомга, праскова, оранжево, червено и бяло.

Ако полеете цветята с това СЕГА, те ще цъфтят силно цяла зима

Distylium

Растението предлага малки кафяви цветя на гроздове от януари до март, подчертани на фона на плътната или пъстра зеленина. Много е здраво и адаптивно. Има компактен размер и е вечнозелено.

Чемерика

Чемериките са тревисти вечнозелени многогодишни растения. Много са издръжливи и се предлагат в различни видове. Чашелистчетата могат да бъдат двойни или единични и могат да имат петна, контрастни вени или цветни ръбове.

Сашка Христова
Сашка Христова Отговорен редактор
Новините днес