Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В мач за самочувствие: Германия се разправи с Перу (ВИДЕО)

26 март 2023, 00:20 часа
Реклама

Германия постигна рутинна победа с 2:0 в приятелски мач срещу Перу, който се проведе в Майнц. Нападателят на Вердер Бремен Никлас Фюлкруг блесна с два гола през първата част и донесе успеха за Бундестима. Кай Хаверц пропусна дузпа за селекцията на Ханзи Флик в 66-ата минута.

Двубоят стартира чудесно за домакините. В 13-ата минута Хаверц успя да пробие в наказателното поле и да подаде към Фюлкруг, който нямаше как да пропусне от непосредствена близост, и откри резултата. Тимо Вернер и Флориан Вирц се отчетоха с пропуски, за да се стигне до 33-ата минута. 

ОЩЕ: Немски национал за Илия Груев: "Много е трудно да го критикуваш"

Мариус Волф центрира прекрасно и отново Фюлкруг бе на точното място, засичайки топката за 2:0. Малко преди почивката съотборникът на Илия Груев можеше да оформи своя хеттрик, но пропусна. Немците контролираха напълно срещата и пропиляха още няколко удобни възможности през първата част.

В 66-ата минута след намеса на ВАР бе отсъдена дузпа за Германия. Зад кълбото застана звездата на Челси Кай Хаверц, но ударът му срещна десния страничен стълб. Бундестимът контролираше мача до самия му край и не позволи да се стигне до изненада.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес