Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Уругвай кацна в Бразилия с илюзия за нов "Мараканасо"

10 юни 2014, 12:12 часа • 6957 прочитания

Уругвайският национален отбор пристигна в понеделник следобяд на летището в Бело Оризонте с илюзията да постигне нов "Мараканасо" на предстоящото световно първенство. Въпреки че това зависи до голяма степен от състоянието на голямата им звезда Луис Суарес, който се възстановява след операция.

Облечени в костюми, въпританиците на Оскар Табарес слязоха от самолета на летище "Танкредо Невес де Конфинс", намиращо се на 40 километра от Бело Ориознте, в 18.00 часа местно време. Екипът се качи на автобус, който ще ги закара до Сете Лагоас, където е базата им.

"Всички имаме желание да победим. Ако Господ позволи, ще направим страхотно световно първенство“, каза нападателят на Еспаньол Кристиан Стуан.

"Урусите" разкриха, че най-опасният им съперник е отборът на Аржентина.

"Те са един от най-силните тимове. Разполагат с отлични нападатели, трябва да уважаваме тяхната сила. Според мен сме добре подготвени. Групата е солидна и готова за всичко", заяви Табарес.

Луис Суарес и комапния бяха посрещнати от група привърженици, сред които уругвайката Беатрис и нейният съпруг Тадео - бразилец. Те носеха знаме и шал на Уругвай.

"Щастливи сме да видим отбора тук. Уругвай идва, за да спечелим", каза Беатрис, която от 20 години живее в Бело Оризонте.

Уругвай започва участието си на мондиала с мач срещу Коста Рика.

Адриана Димитрова
Адриана Димитрова Отговорен редактор
Новините днес