Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

След като колабира на терена: Футболист почина едва на 27 години

29 август 2024, 00:30 часа • 1474 прочитания

Уругвайският футболист на Насионал - Хуан Искиердо, почина на 27-годишна възраст в болница. На 22 август той колабира на терена в мача срещу бразилския Сао Пауло от турнира за Копа Либертадорес.

Уругвайски футболист почина само на 27 години

"С най-дълбока болка и шок в сърцата ни клубът съобщава за смъртта на Хуан Искиердо. Ние изразяваме нашите най-дълбоки съболезнования на семейството, приятелите, съотборниците и роднините му", се казва в изявление на клуба.

ОЩЕ: Скръбна вест! Отиде си легенда на испанския футбол

27-годишният футболист беше подложен на медицинско лечение, след като колабира по време на мача. Той падна на земята в безсъзнание в 84-тата минута, без да влиза в контакт с друг играч. Искиердо беше изведен от терена с линейка, преди да бъде лекуван в интензивното отделение на болница "Алберт Айнщайн".

В съобщение на лечебното заведение се казва, че Искиердо е починал в резултат на мозъчна смърт след сърдечно-белодробен арест, свързан със сърдечна аритмия. Искиердо се присъедини към Насионал през 2024 година и също така е играл за уругвайските Ливърпул, Монтевидео, Атлетико Сан Луис, Пенарол и Серо. През 2022-ра той стана национален шампион с Насионал.

Джем Юмеров
Джем Юмеров Отговорен редактор
Новините днес