Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сбогом, Олд Трафорд: Ван де Беек се отправя към Ла Лига

10 юли 2024, 15:04 часа • 2015 прочитания

Дони ван де Беек заяви, че престоят му в Манчестър Юнайтед е "приключил", а преминаването му в испанския Жирона е близо до финализиране. Нидерландският полузащитник се присъедини към "червените дяволи" от Аякс през септември 2020 г. за първоначалната сума от 34,1 млн. паунда, но така и не успя да се наложи на "Олд Трафорд" и прекара втората половина на миналия сезон под наем в германския Айнтрахт Франкфурт.

Дони ван де Беек се сбогува с Манчестър Юнайтед

Сега той е на път да напусне окончателно Юнайтед, като дестинацията му ще бъде Жирона, който ще играе в Шампионска лига през следващия сезон. Днес той сподели пост в социалните мрежи, където написа: "Скъпо семейство на Манчестър Юнайтед. Днес е незабравим ден, тъй като приключението ми в клуба приключва."

"Искам да ви благодаря за цялата ви подкрепа през годините. От момента, в който пристигнахме със семейството ми в Манчестър Юнайтед, се почувствахме изключително добре дошли и сме благодарни за това", написа още той.

"Манчестър винаги ще има специално място в сърцето ми!"

"Благодаря на всички в клуба за това, че ни накараха да се чувстваме като у дома си. Специални благодарности на всички фенове, които направиха тези години незабравими. Освен футбола, раждането на двете ни деца тук гарантира, че Манчестър винаги ще има специално място в сърцата ни. Успех на всички, ще се срещнем отново", завърши 27-годишният нидерландец.

Ван де Беек се съгласи на договор с Жирона до юни 2028 г., като Юнайтед си осигури клауза за продажба като част от условията на трансфера. Този ход бележи края на предизвикателния период на Ван де Беек на "Олд Трафорд".  

Трансферът в Испания предоставя възможност на Ван де Беек да възроди кариерата си в Ла Лига. Той ще се надява да намери по-постоянно игрово време и да демонстрира таланта си.

ОЩЕ: Манчестър Юнайтед уреди нов нападател

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес