Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Раздор във френската съблекалния след загубата, Мбапе и Гризман в центъра на критиките

09 септември 2024, 15:24 часа • 876 прочитания

Напрежението във френската съблекалня нараства. За първи път от 12 години националният отбор на Франция претърпя две поредни загуби и атмосферата в тима не е на ниво. Първо "петлите" отпаднаха на Европейското първенство от бъдещия шампион Испания, а сега загубиха и от Италия с 1:3 на старта на Лигата на нациите. С този резултат "адзурите" прекъснаха 70-годишна серия без победа на френска земя. След вчерашното поражението, суперзвездата на отбора Килиан Мбапе беше разкритикуван от един от съотборниците си. 

Разделение във френската съблекалния 

Това тежко поражение оставя Франция на последно място в таблицата. Затова вратарят на националния отбор и Милан Майк Менян отправи силна самокритика в съблекалнята, което предизвика проблеми в редиците на Дидие Дешан, тъй като острите му думи не се харесаха на някои от съотборниците му, сред които Антоан Гризман и Килиан Мбапе. Според информация на "L'Équipe", по време на речта си Менян обърнал внимание върху поведението на някои от съотборниците си. Вратарят е пристигнал пръв в съблекалнята и е бил силно разочарован от случилото се. Освен това е бил раздразнен от отношението на някои от другите играчи, което го е накарало да изрази гнева си. Той поставил под въпрос поведението на "звездите".

Франция отбор

Менян нападна яростно Мбапе и Гризман

Според гореспоменатия източник речта му е продължила две минути и е включвала разочарованието си от липсата на желание и агресивност, показана от съотборниците му. След като приключил, нито Килиан Мбапе, който е капитан, нито Антоан Гризман, другият лидер на отбора, решили да се намесят в ситуацията. Затова от френското издание предполагат, че критиката на вратаря е именно срещу играча на Реал Мадрид, който е показал "лениво отношение" към това да бъде капитан на националния отбор. Същото се отнасяло и за играча на Атлетико, който "не проявил обичайната си щедрост" миналия петък.

Днес Франция ще търси възмездие и помирение в редиците си, когато ще се изправи срещу отбора на Белгия във втория си мач от Лигата на нациите.

ОЩЕ: След обрат: Италия подчини Франция насред Париж на старта на Лигата на нациите (ВИДЕО)

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес