Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Петима футболисти в сянка, които могат да "избухнат" на Евро 2024

13 юни 2024, 21:00 часа
Реклама

Всички ще гледат големите звезди на сцената на Европейското първенство по футбол. Но защо някои от по-непознатите футболисти да не направят шоуто и да оберат овациите на феновете? Това лято ще даде възможност на няколко по-малко известни имена да се наложат в съзнанието на широкия свят. В навечерието на Евро 2024 ви представяме петима играчи, които вече показаха добрата си форма през сезона и ще търсят продължение в Германия.

Жоао Невеш - Португалия

19-годишният играч е откритие, откакто проби в отбора на Бенфика, и през изминалата кампания записа 55 участия във всички турнири, като 5 пъти през сезона печели наградата за полузащитник на месеца в португалската Примейра Лига. Той вече може да бъде определен за технически опитен играч, залагащ на своята ловкост и скорост, за да избегне противниците и да дриблира напред. Невеш вече е спечели 7 участия с фланелката на Португалия въпреки конкуренцията в полузащитата на Роберто Мартинес изглежда, че му предстои огромно бъдеще.

ОЩЕ: Евро 2024: Пълна ТВ програма за Европейското първенство по футбол в Германия

Жоао Невеш

Себастиан Шимански (Полша)

25-годишният футболист вкара 13 гола и направи 19 асистенции във всички турнири за Фенербахче през изминалия сезон. Шимански е вторият играч, спечелил най-много двубои в турската лига (58) и беше един от двамата играчи с 60+ изстрела към противниковата врата, 60+ създадени положения и 50+ спечелени борби в европейските топ 10 състезания. Ако Шимански успее да продължи добрите си изяви и за Полша може да спомогне за облекчаването на тежестта върху Роберт Левандовски и Пьотр Желински това лято.

Себастиан Шимански

Брайън Броби (Нидерландия)

22-годишният играч пристига в турнира като най-добрия нападател сред опциите на Роналд Куман след сезон на еволюция в Аякс. Броби вкара 22 гола във всички турнири въпреки трудния сезон за отбора си. Той стана и първият играч на Аякс след Душан Тадич, участвал пряко в отбелязването на гол в 10 последователни срещи - 9 гола и 4 асистенции.

ОЩЕ: ЕВРО 2024: Групите на Европейското по футбол - отбори, играчи, мачове (ОБЗОР)

Броби има само 1 мач с екипа на "лалетата" към момента. Но възможностите са налице за младия нидерландец, който държи рекорд на страната на младежко ниво. Той вкара 16 гола в 24 изяви за отбора до 17 години и спечели последователни европейски първенства до 17 години през 2018 и 2019 г.

Брайън Броби

Лазар Самарджич (Сърбия)

22-годишният футболист внася креативност в центъра на терена, като вече записа 9 мача със сръбската фланелка на сметката си. Той вкара 6 пъти в Серия А този сезон за Удинезе. Интересът към Самарджич, който е наричан "наследникът на Душан Тадич", е голям. А едно силно представяне на турнира в Германия може да доведе до покачване на цената му, което ще следят от Борусия Дортмунд и Ювентус.

ОЩЕ: ВАР става по-прозрачен на ЕВРО 2024, изкуственият интелект ще помага

Лазар Самарджич

Мартин Батурина (Хърватия)

Вдъхновени от легендите Лука Модрич и Иван Ракитич, в Хърватия създадоха едни от най-елитните полузащитници през последните две десетилетия, а Мартин Батурина е следващият талант в състава на "шахматистите". Батурина вече е спряган за "за следващия Модрич" с неговото техническо съвършенство и комфорт на малки пространства. През сезона хърватинът успя да се разпише на 6 пъти по пътя на Динамо Загреб към седмата поредна титла. Това лято 21-годишният футболист ще се надява да се поучи именно от носителя на Златната топка. 

Мартин Батурина

Европейското първенство по футбол винаги е било сцена за изгряване на нови звезди и турнирът това лято няма да бъде изключение. Докато светлината на прожекторите е насочена към добре познатите имена, младите таланти като Жоао Невеш, Себастиан Шимански, Брайън Броби, Лазар Самарджич и Мартин Батурина ще имат възможността да грабнат вниманието и да оставят своя отпечатък. Впечатляващите им изяви през изминалия сезон могат само да загатнат за това какво могат да предложат на голямата сцена. Играчите ще се стремят да се утвърдят като новите любимци на феновете, а вие не пропускайте да следите представянето им.

ОЩЕ: Със 100+ мача зад гърба си: Кои са най-опитните играчи на Евро 2024?

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес