Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-скъпият билет в историята: Ето колко плати саудитски бизнесмен, за да гледа Роналдо - Меси

18 януари 2023, 12:20 часа
Реклама

2,1 милиона паунда: толкова струва най-скъпият билет в историята на футбола, който е платен за... приятелски мач. Бизнесмен от Саудитска Арабия даде баснословната сума, за да може да се наслади на сблъсъка между двама от най-великите играчи на планетата - Лионел Меси и Кристиано Роналдо.

В четвъртък (19 януари) френският гранд Пари Сен Жермен ще изиграе контрола срещу сборен отбор на саудитските тимове Ал Насър и Ал Хилал в Рияд. В срещата се очаква да играят и Меси и Роналдо, които са футболисти на ПСЖ и Ал Насър. Интересът към сблъсъка е огромен, а билетите за срещата бяха изкупени за минути.

Лионел Меси и Кристиано Роналдо

Многомилионният милет, който се превърна в рекорден за футбола, е бил разигран на търг, като стартовата му цена е възлизала на 220 хиляди паунда. Бизнесменът Мушараф бин Ахмед Ал-Гадми е спечелил наддаването, след като е предложил 2,1 млн. паунда. Сумата от търга ще отиде за благотворителна кампания. 

Очаква се Роналдо да излезе с капитанската лента на ръката си за двубоя, а на терена се очаква да бъде и Меси, за да се изправи срещу големия си съперник през последното десетилетие и повече. Любопитното е, че преди дни се появиха информации, че Ал Хилал иска да събере Меси и Роналдо в Саудитска Арабия, давайки 330 милиона евро заплата на аржентинеца (подробности четете в линка).

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес