Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-добрите на Евро 2024: Кои са топ 10 играчите на Европейското в Германия?

05 юни 2024, 14:41 часа
Реклама

Кои ще бъдат най-елитните играчи, които ще участват на Европейското първенство по футбол 2024? Погледите на футболните фенове ще бъдат насочени към Германия това лято, където играчи от 24 нации ще се борят да защитят честта на страната си, а водещите отбори ще разчитат на най-добрите си играчи в битката за трофея.

10-те най-силни държави и техните представители

  • Джуд Белнгам - Англия

Белингам, от обещаващ младеж, се превърна в надеждата на една нация, полудяла по футбола. След зашеметяващия сезон с Реал Мадрид, 20-годишният младеж е определян като един от най-добрите футболисти в света.

  • Джошуа Кимих – Германия

След слабото представяне на Германия в последните световни турнири, Джушуа Кимих, с разнообразната си и мощна игра, е надеждата на Бундестима за силно представяне на Европейското.

ОЩЕ: Групите на Евро 2024 - отбори, играчи, мачове

Колаж-Евро 2024

  • Килиан Мбапе - Франция

Бързото му темпо и умението му да завършва донесоха на Франция голове на последните два финала на Световната купа. В момента Мбапе е една от най-ярките звезди на световния футбол - вече и като футболист на Реал Мадрид.

  • Върджил Ван Дайк – Нидерландия

Тактческият прочит на играта на нидерландския централен защитник прави трудно за нападателите да го преодоляват. Това му умение лежи в надеждите на холандските феновете, които все още чакат първа титла от 1988 г. насам.

  • Родри – Испания

Родри

Родри е ключовият играч на Манчестър Сити, който вкара печелившия гол във финала на Шампионската лига през 2023 г. Той съчетава в себе си сила и интелект – две качества, които биха помогнали на испанския отбор да прогресира в първенството на Европа.

  • Кристиано Роналдо – Португалия

39-годишният играч е един от най-добрите футболисти на всички времена. Той държи рекорда за голове във финалите на европейските турнири.

  • Джанлуиджи Донарума – Италия

Само един вратар е наречен „мъжът на европейските турнири“ и това е именно Донарума. Лудите по футбола италианци ще разчитат на него, след като не успяха да се класират на Световното през 2022 г.

ОЩЕ: Сензацията Италия е готова отново да изненада на Евро 2024

  • Ромелу Лукаку – Белгия

Лукаку

Лукаку отбелязва голове от толкова отдавна, че е трудно да се повярва, че е само на 30 години. Той направи дебюта си в Белгия още през 2010 година, но се показа с рекордните 14 гола в квалификациите, което дава ясни признаци, че има потенциал да бъде един от топ играчите на Евро 2024.

  • Лука Модрич – Хърватия

Модрич безспорно е най-добрият хърватски футболист. Той е капитан на националния отбор от почти десетилетие. Въпреки че вече е на 38 години, не може да се игнорират креативността и стилът му на играта. Малък на ръст, но с висока стойност, Модрич се нарежда в класацията ни като много обещаващ играч за Европейското.

  • Кристиан Ериксен – Дания 

Малцина биха могли да забравят ужасната картина по време на мача в Копенхаген през 2021 г., когато Ериксен претърпя сърдечен арест. Датският халф обаче се възстанови и е време да видим дали ще опровергае очакванията ни да бъде сред най-добрите на Евро 2024.

ВИЖТЕ ОЩЕ: 15 дни до ЕВРО 2024: Най-добрите 11, които няма да играят на Евро 2024

Йорданка Йончева
Йорданка Йончева Отговорен редактор
Новините днес