Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

На мач на 7-годишни: 1300 ултраси с факли и знамена направиха страховито шоу (ВИДЕО)

29 март 2023, 16:41 часа • 1710 прочитания

Как се подкрепят отборите на детски мач? Обикновено родителите са се наредили около терена и надъхват отрочетата си с подвиквания: „Айде“, „Браво“ и други подобни. Не така обаче стои въпросът, когато на терена излезе отборът на Аустрия Залцбург до 7 години.

Подкрепа за бъдещето

В социалните мрежи се появи видео от двубоя между тима от столица и връстниците им от Лампрехтхаузен. Срещата се състоя точно пред трибуната, на която по традиция стоят ултрасите на Аустрия. Двубоят пък се игра около очертанията на наказателното поле.

На кадрите пък се виждат над 1300 фенове на тима, които веят знамена, скандират за любимците си и палят факли, за да надъхат малчуганите и да им покажат каква атмосфера ги чака един ден, когато влязат в първия отбор на клуба.

Безупречно поведение

Малчуганите не се уплашиха от страховитата подкрепа на ултрасите, като дори се радваха на големия брой фенове дошли да ги гледат. Феновете пък се отблагодариха с безупречно поведение по време на двубоя.

Семеен клуб

Страхотната подкрепа бе коментирана и от един от треньорите в клуба Саша Гастубер, който пръв качи кадри от двубоя.

„Откакто работя в Аустрия постоянно непознати ме питат как се държат хулиганите на клуба и дали има нормални фенове. Аз винаги отговарям с усмивка и гордост. Аустрия е семеен клуб, който поставя децата на първо място. Те са в сърцето на всеки и всичко, което правим“, обясни той.

Аустрия Залцбург е основан през 2005 година, когато група фенове формират отбора, след като Ред Бул купува оригиналния клуб СВ Залцбург и той става Ред Бул Залцбург.

 

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес