Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Моуриньо подхвана психологически игрички с Мойс

15 януари 2014, 13:44 часа
Реклама

Жозе Моуриньо започна да обработва психически Дейвид Мойс като заяви, че има вътрешна информация за състоянието на „червените дяволи“.

Реклама

В неделя ще се изиграе един от сблъсъците на годината във Висшата лига между „Челси“ и „Манчестър Юнайтед“, чийто край може да не донесе нищо ново, но може и да направи класирането още по-интересно. В подготовката си за този дългоочакван мач Моуриньо реши да включи и психически аспект, като заяви, че си е поговорил със сър Алекс Фъргюсън за трудностите в „Юнайтед“, но също и подчерта, че има вътрешна информация.

„Това, което знам от минали разговори с Фургюсън и малко вътрешна информация е, че редиците на „Юнайтед“ не са радостни от факта, че ще играят с нас, но са спокойни. Те имат доверие на Дейвид и не мисля, че той е под напрежение. По-скоро напрежението му е виртуално – то идва от медиите, като извод от лошите резултати на тима. Още по-важното е, че каквото и напрежение да има в „Юнайтед“ то не идва от външни фактори, а от вътрешни“, каза португалецът.

Спорд Специалния Висшата лига предлага най-тежкото съревнование и най-голямото напрежение от всички водещи европейски първенства.

„За мен ситуацията е ясна – най-доброто място за доказване е в най-тежкото първенство. В Англия е трудно да имаш 100 точки вкрая на сезона или да отбележиш 125 гола, освен ако „Манчестър Сити“ не направи точно това през настоящия сезон. Нормално обаче развитието на футболистите се обуславя от трудностите, които помагат и за неговото вписване в даден отбор. Така достигаш максимума си. Естествено, че е по-лесно да се реализираш другаде. Отиваш в Испания и там има два клуба – „Реал Мадрид“ и „Барселона“. В Германия пък има един клуб и това е „Байерн Мюнхен“. В Италия в момента най-силен е „Ювентус“. Ето защо извън Англия е лесно да решиш къде да отидеш. Ако си нападател и отидеш в Испания лесно можеш да реализираш 50 гола, но в Англия не е така. В Испания се играе атрактивен футбол и не можеш да виниш играчите при издънка. Тук обаче има съревнование – при това много сериозно. Ето защо ако бях футболист нямаше и да си помисля да напусна Висшата лига“, коментира Моуриньо, цитиран от Daily Mail.

Петър Бонев
Петър Бонев Отговорен редактор
Новините днес