Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Моуриньо изригна - посочи кой е "най-лошият турнир в Европа"

13 януари 2023, 10:04 часа • 1664 прочитания

Наставникът на Рома Жозе Моуриньо смята, че Купата на Италия е "най-лошият турнир в Европа" заради формата на надпреварата, която на практика не мотивира отборите извън италианския елит. Рома се класира за 1/4-финалите на надпреварата, но Специалния не одобрява това, че по-малките отбори трябва да гостуват на елитни тимове.

"Преди всичко, искам да кажа, че за мен ще бъде страхотно да спечеля турнира – направих го веднъж срещу Рома, ще бъде чудесно да го сторя с Рома в Рим", започна Моуриньо. "Мисля, че това е най-лошият турнир в Европа, не защитава по-малките тимове. Не е зрелищен", добави още той.

"Ще дам за пример Торино, който спечели срещу шампиона на Италия Милан, след това трябва да играе елиминационен мач като гост – не разбирам тази структура на Купата на Италия. Играхме срещу отбор от Серия Б пред пълен стадион, ако има празни такива, те трябва да разберат защо ние ги пълним, а други не. Миналата година финиширахме шести, по-миналата – седми, и аз искам да инвестирам в Купата на Италия, но по-нискоразряден отбор не иска да играе, каква мотивация имат тези хора?

"Торино спечели срещу шампиона на Италия, те направиха нещо страхотно в осминафиналите и трябва да играят като гости. Къде е красотата на Купата на Италия? Би било прекрасно да играем на терен срещу отбор от Серия Б или Серия С, къде е това? Защото хората се примиряват с това", завърши Моуриньо.

Как Рома се класира за 1/4-финалите на Купата на Италия, четете в SportLive.bg!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес