Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Масов бой между фенове на Рейнджърс и Селтик беляза финала за Купата на Лигата (ВИДЕО)

27 февруари 2023, 16:15 часа • 1413 прочитания

Масов бой между фенове на двата шотландски гранда Глазгоу Рейнджърс и Селтик беляза финала за Купата на Лигата на страната. Срещата се игра вчера, като „детелините“ се наложиха над съперника с 2:1. Преди началото на дербито обаче зоната около стадион „Хемпдън Парк“ в Глазгоу стана арена на люти битки между ултрасите на двата отбора.

Живущи в района на стадиона заснеха десетки кадри, на които се вижда масовото сбиване. Инцидентът се случил в 9:00 часа сутринта между западния и северния вход на съоръжението, където обикновено стоят феновете на Рейнджърс. Поради някаква причина обаче оттам минава голяма група привърженици на Селтик, като двете множества влизат в ръкопашен бой.

Ултрасите пък използват всякакви подръчни материали в битката, като един дори хвърля оранжев конус по противников фен. В суматохата полицаите, които по това време трябва да охраняват зоната, видимо са превъзхождани по численост и не успяват да се справят със ситуацията, като в крайна сметка привържениците на Рейнджърс подгонват тези на Селтик по една от улиците около стадиона.

Преди седмица пък футболистите на Рейнджърс демонстрираха какво е спортсменство.

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес