Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Легендата на Рома последва съдбата на Жозе Моуриньо

18 септември 2024, 17:32 часа • 634 прочитания

Италианският гранд Рома уволни старши треньора на отбора Даниеле Де Роси, след като тимът остана без победа в първите си четири мача за сезона. Де Роси, който прекара почти две десетилетия при "вълците" като играч, пое поста на старши треньор през януари, след като Жозе Моуриньо беше уволнен. 41-годишният специалист изведе Рома до шесто място в Серия А и до полуфинал в Лига Европа, след което подписа удължаване на договора си до 2027 г.

Рома се разделя с Де Роси

Под ръководството на Де Роси Рома подсили атаката си с подписването на договори с Артьом Довбик , Матиас Суле и други през летния трансферен прозорец. Въпреки добрия старт и новите попълнения, "вълците" отбелязаха само два гола, записвайки загуба и три равенства от началото на кампанията си в Серия А, като Де Роси се разкайва за неспособността на отбора да създаде достатъчно шансове. 

Тоти предупредил Де Роси

Легендата на Рома Франческо Тоти е предупредил бившия си съотборник Даниеле Де Роси, че може да "стане изкупителна жертва" само няколко дни преди клубът официално да обяви уволнението на 41-годишния мениджър. В интервю за Il Messaggero Тоти подчерта за натиска, на който ще бъде подложен Де Роси през този сезон, за да завърши в челната четворка на Серия А след изгодния трансферен прозорец, проведен от клуба през лятото. Думите на бившия капитан на "джалоросите" изглеждат особено точни в ретроспективен план, тъй като той очакваше, че бившият му съотборник ще бъде "този, който ще плати" в случай на негативни резултати, последвайки съдбата на Моуриньо.

Кой ще наследи Де Роси начело на Рома?

Хърватският специалист Иван Юрич е водещия кандидат за поста на Де Роси в Рома. 49-годишният треньор все още е без отбор, след като приключи престоя си в Торино по-рано през лятото. Медиите в Италия съобщават, че Юрич е кацнал в италианската столица тази сутрин, за да обсъди общо бъдеще с клуба.

ОЩЕ: УЕФА одруса италиански гранд за нарушаване на финансовия феърплей

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес