Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Изненада: Челси се спря на непопулярно име за нов мениджър

27 май 2024, 16:44 часа
Реклама

Английският гранд Челси избра новия мениджър на отбора. Това е италианският специалист Енцо Мареска, който води втородивизионния Лестър. Двете страни са на финалната права в преговорите и съвсем скоро се очаква да подпишат договор помежду си, съобщи Фабрицио Романо.

Енцо Мареска става мениджър на Челси

Енцо Мареска ще подпише с Челси за две години с опция за още един сезон. 44-годишният треньор вече каза "да" на предложения му проект в Челси. Сега остава ръководствата на Лестър и Челси да се споразумеят за компенсацията за треньора.

Енцо Мареска

Кой е Енцо Мареска?

Мареска няма почти никакъв треньорски опит. През 2020-а той получи треньорски пост в академията на Манчестър Сити. През 2021-ва пое втородивизионния Парма, но не успя да върне отбора в елита на Италия. През 2023-а Мареска пое Лестър и успя да го върне във Висшата лига.

Италианецът, който като футболист е играл за Ювентус, Севиля и други клубове, ще наследи на треньорския пост уволнения Маурисио Почетино. Аржентинецът не успя да избегне уволнението, въпреки финалната си победна серия, и стана жертва на треньорската политика в Челси.

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес