Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Има ли кой да ги стигне? Меси и Роналдо на върха на поредна класация

10 юли 2024, 15:53 часа • 2363 прочитания

Защитаващата титлата си Аржентина си осигури място на финала на Копа Америка, след като с голове на Хулиан Алварес и Лионел Меси спечелиха с 2:0 над Канада в полуфинала във вторник. Аржентина ще се изправи срещу победителя от мача Уругвай или Колумбия на финала в неделя във Флорида - мач, който може да се окаже последен шанс за титла за някои от старшите членове на отбора, включително Меси, Анхел Ди Мария и Николас Отаменди.

Исторически гол за Меси

Лионел Меси, който се бореше с мускулна травма по-рано в турнира, изглеждаше съживен в горещата и влажна вечер на стадион "Метлайф". Той отбеляза втория гол за Аржентина в 51-ата минута, отклонявайки удар на Енцо Фернандес от границата на наказателното поле покрай вратаря на Канада Максим Крепо.

ОЩЕ: Меси се отпуши и прати Аржентина на финал на Копа Америка (ВИДЕО)

Лионел Меси

Голът беше под №109 за аржентинския маестро в 186 мача с националната фланелка. По този показател капитанът на "Гаучосите" изпревари иранеца Али Даеи за второто място във вечната голмайсторска листа за националните отбори. Меси изостава само от Кристиано Роналдо, който е вкарал 130 гола в 212 мача за Португалия.

С този гол Меси се изкачи и на 5-то място във вечната ранглиста на голмайсторите на Копа Америка, като се изравни с перуанския Паоло Гереро и чилийския Едуардо Варгас, които имат по 14 гола.

Меси похвали съотборниците си за постигнатото през последните години, в които Аржентина игра четири финала на големи първенства. Преди финалния мач на "Албиселесте" на Копа Америка 2024, Меси намекна за отказване от националния отбор

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес