Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Феномен от тийнейджър: 19-годишният Роналдо Назарио бе от друга планета (ВИДЕО)

01 март 2024, 17:07 часа
Реклама

Бразилската суперзвезда Роналдо Назарио е един от най-великите играчи в историята на футбола. А неговият талант се носеше по терените още от най-ранна възраст. На 19 години бразилецът вече показваше защо е наричан Феномена.

Роналдо - Феномен от дете

Първият професионален клуб на Роналдо Назарио е Крузейро. Там той се състезава от 1993 до 1994 година, след което веднага е трансфериран в нидерландския ПСВ Айндховен. По това време бразилецът още не е навършил пълнолетие.

Роналдо Назарио

Пробивът към световния връх във футбола

След двегодишен престой в ПСВ бразилецът си печели трансфер в един от най-големите клубове в света - Барселона, където играе две години. Следват престои в Интер, Реал Мадрид, Милан и Коринтианс, като при "нерадзурите" и "кралете" оставя най-голяма следа.

Световните титли с Бразилия

Неговият дебют за мъжкия национален отбор на Бразилия е на 17 години срещу Аржентина. Става световен шампион през 1994 и 2002 г., като втория път става и голмайстор на първенството. Той има и 15 гола на световни първенства, като пред него е единствено Мирослав Клозе (16).

Туитър страницата EuroFoot публикува видео на Роналдо с част от изявите му в неговите тийнейджърски години. Бразилският нападател преминава с лекота през съперниците си, демонстрирайки невероятна техника и бързина за възрастта си. Гледайте във видеото:

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес