Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Двоен удар: Манчестър Юнайтед се разбра с двама от Байерн

12 август 2024, 13:35 часа • 634 прочитания

През уикенда Манчестър Юнайтед договори сделките за Матайс де Лихт и Нусаир Мазрауи, приближавайки се до осъществяването на сензационен двоен трансфер от Байерн Мюнхен, който ще преобрази защитата на Ерик тен Хаг. Де Лихт, който бе цел №1 за Тен Хаг това лято, ще пристигне за 43 млн. паунда, подпсвайки петгодишен договор, който включва опция за удължаване с още 12 месеца. Междувременно Байерн прие и офертата на стойност 17 млн. паунда за Мазрауи.

Де Лихт и Мазрауи се събират с Тен Хаг в Манчестър Юнайтед

Тази сутрин и двамата играчи бяха забелязани да пристигат на летището в Мюнхен, преди да отпътуват за Манчестър, където да завършат трансферите си при "червените дяволи". Двамата играха под ръководството на Тен Хаг по време на неговия престой начело на Аякс и се смята, че искат отново да се съберат с нидерландеца. Подсилването на опциите в центъра на задната линия е приоритет за мениджъра на Юнайтед преди новия сезон. 

Техните пристигания идват в идеалния момент за Юнайтед, който отново е изправен пред известна криза с контузии. Така двамата ще се присъединят към Лени Йоро и Джошуа Зиркзее, които ще пристигнат на "Олд Трафорд" това лято, с което разходите на Юнайтед ще надхвърлят 150 млн. паунда.

"Червените дяволи" ще стартират сезона във Висшата лига в петък вечер срещу Фулъм. Преди няколко дни те започнаха тазгодишната си кампания с мач за Къмюнити Шийлд срещу Манчестър Сити. "Гражданите" губеха до 89-ата минута, но успяха да надвият Юнайтед след дузпи (ВИДЕО).

Дария Александрова
Дария Александрова Отговорен редактор
Новините днес