Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Бетис сложи прът в колелата на Реал (ВИДЕО)

06 март 2023, 00:02 часа • 1832 прочитания

Бетис сложи прът в колелата на Реал Мадрид по пътя на „кралете“ към преследването на първото място в първенството. Двубоят между двата тима от 25-ия кръг завърши при резултат 0:0, който никак не устройва столичани, които гонят в подреждането в Ла Лига вечния си съперник Барселона.

Двубоят започна вихрено, като още в 9-ата минута Бетис стигна до отлично положение. Айосе Перес стреля опасно от далечно разстояние. Тибо Куртоа обаче демонстрира класата си и изби в корнер. Три минути по-късно Реал отговори с попадение. „Кралете“ получиха право да изпълнят фаул в близост до вратата на съперника. Зад топката застана Карим Бензема, който не остави никакви шансове на вратаря на Бетис, след като топката се чукна в Антонио Рюдигер. Ситуацията обаче бе разгледана с ВАР, като се видя, че тя удря ръката на бранителя на Реал и голът не бе зачетен.

До края на първото полувреме мадридчани имаха още няколко положения, но удари на Бензема и Валверде не успяха да затруднят стража на домакините. След почивката Бетис отново създаде главоболия на Тибо Куртоа след удар от разстояние на Руйбал. Белгийският национал обаче се справи със ситуацията. Двата тима продължиха да търсят така важния за тях гол, но до такъв не се стигна и те трябваше да се задоволят с по една точка.

След равенството Реал Мадрид събра 53 точки и заема второто място във временното класиране в Ла Лига. Лидер е Барселона със 62. Третият Атлетико Мадрид пък е с 45. Бетис от своя страна е на пета позиция с 41 точки в актива си.

По рано днес Барселона изстрада победа срещу Валенсия.

 

 

Бойко Димитров
Бойко Димитров Отговорен редактор
Новините днес