Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Заради свлачище: Влак със 185 пътници дерайлира в Западна Германия

02 юни 2024, 09:10 часа
Реклама

Влак ICE със 185 пътници дерайлира в град Швебиш Гмюнд в провинция Баден-Вюртемберг (Западна Германия) заради свлачище. За щастие никой не е пострадал. Пътниците са били евакуирани от влака и са прекарали нощта в близката детска градина. По-късно те са транспортирани до Плюдерхаузен с автобус, съобщи ASB Zeitung, цитиран от БГНЕС.

Инцидентът е станал около 23:20 ч. (местно време), когато първите два вагона на влака са излезли от релсите. Свлачището, което е било широко около 30 метра, не е довело до преобръщане на вагоните. Още: Два поредни дни: Две влакови катастрофи в Русия (ВИДЕО и СНИМКИ)

Първоначално имаше съобщение за регионален влак с 60 пътници и един вагон, който е бил ударен от свлачището. По-късно обаче беше потвърдено, че е засегнат влакът ICE 510, който е бил пренасочен между Улм и Щутгарт заради наводненията в Южна Германия.

Свлачището е нарушило движението както по окръжния път, така и по железопътната линия, като е засегнало и един автомобил. За щастие шофьорът му е останал невредим.

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес