Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Взрив край летище, където руснаците наскоро преместиха свои хеликоптери (СНИМКИ)

07 ноември 2023, 12:33 часа • 5394 прочитания

Мощна експлозия край военното летище в Таганрог – Ростовска област на Руската федерация, стана в обедните часове на 7 ноември. Това съобщиха местни канали в „Телеграм“, публикувайки и снимки, на които се вижда издигащият се облак дим.

Наскоро стана известно, че Русия е преместила повечето си хеликоптери от Бердянск именно в Таганрог. Засега не са ясни точните поражения, както и причината за взрива.

Руската ПВО не се е задействала

Губернаторът на региона коментира съобщенията от страна на граждани за експлозия в града, чута и в околните селища. По думите на Василий Голубьов – ПВО системите не са се задействали.

"Отговарям на редица въпроси относно силните звуци, които жителите на Таганрог и Азов чуха днес около 10:00 ч. Системите за противовъздушна отбрана не са заработили. Но ви моля да вземете предвид, че Въоръжените сили на Руската федерация постоянно изпълняват задачи срещу подразделенията на Въоръжените сили на Украйна - в съответствие с плана за провеждане на противовъздушна отбрана", каза той, цитиран от опозиционния „Телеграм“ канал ASTRA.

Още: Още западна помощ и Русия ще рухне в Украйна: Руските военни блогъри обсъждат (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес