Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

ВСУ удариха 4 петролни завода и радар, руснаците свалиха свой хеликоптер (ВИДЕО)

21 юни 2024, 12:40 часа

Генералният щаб на въоръжените сили на Украйна съобщи какви цели са били поразени през нощта на 21 юни в Русия, след като ВСУ предприеха едно от най-големите си нападения с дронове: Една от най-масираните атаки с дронове: Русия твърди, че е свалила над 100 за една нощ (ВИДЕО).

Реклама

Ударени са 4 нефтопреработвателни завода

Според генщаба успешно са нанесени удари по четири руски нефтопреработвателни завода - Афипски, Илски, Краснодарски и Астрахански.

Поразена е и радиолокационна станция, а също така центрове за електронно разузнаване в Брянска област и на окупирания полуостров Крим, гласи информацията на украинците.

Ето какво стана ясно по-рано - има удар и по военно летище: Горят като клечки: Украински дронове съсипват руски петролни мощности и военно летище (ВИДЕО).

Поразени са и складове и обекти за подготовка за употреба на дронове "Шахед" в Краснодарския край, посочват от генщаба. Местните власти потвърдиха нападението с дрон, но не коментираха последствията от него.

Руското министерство на отбраната също все още не е направило официално изявление във връзка със съобщението от Генералния щаб на Украйна. По-рано от руското МО единствено заявиха, че са прехванали 114 дрона - включително 70 над Крим, но не говореха за сериозни щети. Единствено губернаторът на Краснодарския край съобщи за загинал и ранени.

Още: Руски войници ще се връщат от Украйна? Путин пак с червени линии: Подигравки летят за досегашните (ВИДЕО)

Същевременно т.нар. Z-канали - на руските военни блогъри и приближени до Кремъл анализатори - тръбят, че руските сили за противовъздушна отбрана са свалили свой собствен хеликоптер KA-29 в Анапа. Твърди се, че екипажът не е оцелял.

Многозначително съобщение със снимка на хеликоптер публикува и популярният Телеграм канал Fighterbomber, който следи подобни събития:

"Ние съвсем не сме мълчаливи сенки,

ние сме вятърът и викът на жеравите...

Тези, които загинаха в небето за Родината,

Стават небето над нея".

Още: САЩ разшириха още повече обхвата на украинските удари по Русия

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес