Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В интернет подеха онлайн флашмоб в памет на разстреляния украински военнопленник (СНИМКИ)

06 март 2023, 23:54 часа • 8082 прочитания

След като на 6 март бяха разпространени кадри от убийството на невъоръжен пленен украински войник украинските потребители в социалните мрежи започнаха онлайн флашмоб в памет на боеца. Това е начин да се привлече вниманието на света към бруталното и с нищо неоправдано убийство на военнопленник, което е в разрез с всички военни обичаи и с Женевската конвенция.

"Слава на героя!" и "Слава на героите!" пишат масово украинците в интернет, отговаряйки по този начин на последните думи на убития войник. Настоявайки за справедливост и наказание за извършилите това военно престъпление, те публикуват скрийншотове от видеото с екзекуцията на заловения украинец, публикувано от неговите убийци.

ОЩЕ: Рязаха крака ми с резачка: Разказ на завърнал се от плен украински парашутист (СНИМКИ) 

Тъй като името на войника засега все още не е известно, адвокатът Маси Найем обяви награда от 1000 долара за този, който го разпознае. "Неговото име трябва да се знае", пише той във Facebook.

Художникът Никита Титов създаде надписа "Слава на героите", в една от буквите на който постави силуета на боеца.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски също почете паметта на героя в канала си в Telegram с надпис "Слава на героя! Слава на героите! Слава на Украйна!"

В същото време Главната прокуратура на Украйна започна разследване на жестокото убийство.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес