Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

В Харков: Пожар на територията на "Турбоатом" (ВИДЕА)

05 август 2024, 19:15 часа • 2570 прочитания

В Харков избухнаха пламъци на територията на "Турбоатом" - едно от най-големите предприятия за турбини в света, предаде NEXTA. Към момента не са ясни причините за пожара.

Харковски огнеборци бяха изпратени в индустриалната зона на града, където се намира  предприятието, съобщи "Думка". Пред медията говорителят на Главното управление на Държавната служба за извънредни ситуации на Украйна в Харковска област Евгений Василенко потвърди, че има пожар.

Още: Атака с ракети и дронове срещу Харковска област - има жертва и щети (СНИМКИ)

Той обаче отрече пламъците да са в самото предприятие за турбини. По думите му на територията на едно от промишлените предприятия в Харков се е запалила дървена конструкция, която не е използвана от дълго време. Пламнала е и тревата наоколо. Към мястото на пожара са се отправили 6 единици техника и 34-ма спасители. Няма пострадали, нито е застрашен градът, се казва в съобщението.

Василенко отбеляза, че в 16:55 местно време пожарът е овладян и ликвидирането му продължава. Представителят на Държавната служба за извънредни ситуации отрече информацията за пожар на територията на "Украински енергийни машини" (бивш "Турбоатом").

Евелина Гечева
Евелина Гечева Отговорен редактор
Новините днес