Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Украинците се спукват от смях: Руснаците почнаха да превземат и села, които не съществуват (СНИМКА)

11 юни 2024, 23:36 часа • 5900 прочитания

Последният доклад на руското военно министерство от 11 юни 2024 г. искрено развесели украинските военни. Причината - руското ведомство бодро рапортува, че "са освободени" две украински села - Артьомовка в отцепническата Луганска народна република и Тимковка в Харковска област. За беда обаче такива селища на картата на Украйна просто не фигурират.

Село Артьомовка, Сватовски район в Луганска област, първо: още от 2016 г. носи името Мясожаровка, и второ: не е спирало да се намира под контрола на украинските сили, казва говорителят на оперативно-стратегическата групировка "Хортица" Назар Волошин пред "Интерфакс-Украйна".

А второто споменато в доклада село, Тимковка, което уж било завладяно, е престанало да съществува още в далечната 1987 г. - т.е. по времето на СССР. Че село Тимковка в Харковска област е престанало да съществува още през 80-те години на миналия век потвърждава и руската Уикипедия, показа и проверка на Actualno.com.

Още: Вързан на дърво по време на обстрел: Наказание за руски войник (ВИДЕО)

Волошин с право пита изумен: "По какви карти изобщо воюват руските войници и генерали?".

Изводът е, че дори и след като от екраните изчезна знаменитият говорител на руското военно министерство Игор Конашенков (чийто образ предизвикваше пристъп на смях още преди да започнеше да рецитира сводката си заради космическите дори чисто аритметични несъответствия в данните си), официалните доклади на руското ведомство продължават добрата традиция да разсмиват.

Още: Числото руски войници, които трябва да умрат, за да се огъне Путин: Украинска оценка

Огромен руски боен кораб гори в Баренцово море (СНИМКИ)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес