Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

СЗО: Нека първо преборим вируса, след това да ни напада САЩ

15 април 2020, 18:05 часа • 2735 прочитания

Специалният пратеник на Световната здравна организация (СЗО) в борбата с COVID-19 Дейвид Набаро призова критиците първо да се фокусират върху победата над пандемията, а след това да отправят нападки, малко след като САЩ обявиха, че ще спрат да финансират организацията, предава Reuters.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви това по-рано. Този ход предизвика множество критики от страна на представители на СЗО, както и на международни организации и на множество държави.

В последно време Тръмп започна да проявява враждебност към СЗО, като ги обвини, че подпомагат "дезинформационната" кампания на Китай за вируса, което според него е причина за по-широко разпространение на пандемията.

"Има една или две страни, които изглежда сякаш са много загрижени за действията, които предприехме първоначално, що се отнася до пандемията", каза Набаро, без да споменава Тръмп или САЩ.

"Молим всички, гледайте напред. Фокусирайте се върху епичната борба, която се води в момента и оставете нападките за после", допълни той.

"Ако в този процес вие решите да обявите, че ще преустановите финансирането или пък искате да отправите други коментари по адрес на СЗО, помнете, че не става дума само за нас, а за цялото общество, което е въвлечено в (борбата с вируса) и всеки един човек в света в момента е медицински служител, всеки поема отговорност и прави жертви, всеки е включен в борбата", каза още той.

Относно атаките на Тръмп към СЗО може да прочетете този коментар.

Райко Павлов
Райко Павлов Отговорен редактор
Новините днес