Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Сърбия благодарна на Мицкоски, че е назначил сърбин в правителството

05 септември 2024, 10:18 часа • 770 прочитания

Сръбският министър-председател Милош Вучевич благодари на македонския премиер Християн Мицкоски за назначаването на сърбин на поста вицепремиер.

Вучевич посочи, че не си спомня досега сърбин да е бил член на македонското правителство, визирайки Иван Стоилкович - лидер на сърбите в РСМ, предаде БГНЕС.

"Затова сме благодарни на македонския премиер Мицкоски и го чакаме в Белград. Щастлив съм от продължаването на сътрудничеството между двете страни", каза Вучевич, цитиран от сръбския официоз "Политика".

Още: Дясната ръка на Мицкоски: Скопие и Белград ще провеждат съвместни правителствени заседания

Той прие македонската делегация в Белград, водена от вицепремиера Иван Стоилкович, на която бе обсъдено сътрудничеството в рамките на "Отворените Балкани" и строежа на железопътната връзка между Белград и Скопие с високоскоростен влак.

"Посещението отразява отличните двустранни отношения между македонската и сръбската държава. Това е отлична възможност да се определят следващите съвместни стъпки", каза на свой ред Стоилкович.

Още: За пореден път: Вулин отива в Русия, среща се с Путин

Македонският вицепремиер засегна и темата за изграждането на Коридор 10 между Белград и Скопие. "Този коридор в македонските железници е в лошо състояние от дълго време, но новото правителство и министър Николовски обръщат повече внимание на него, отколкото на другите коридори", отбеляза Стоилкович.

Сръбският премиер Милош Вучевич пък поиска създаване на смесена комисия за икономическо сътрудничество.

Още: Хърватия: Сърбия се въоръжава за едноседмична фиктивна война

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес