Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Свален от приятелски огън руски хеликоптер, руски авиобомби не спират да падат в Белгород

25 юни 2024, 01:05 часа
Реклама

Руски ударен транспортен хеликоптер Ка-29 е свален от приятелски огън - това твърди руският опозиционен информационен телеграм канал ASTRA на база свои източници.

Реклама

Случаят е от района на Анапа, като той беше дискутиран от руски пропагандни канали в Телеграм: "В Анапа нашата собствена противовъздушна отбрана свали наш хеликоптер. Kа-29 търсеше морски дронове, един от нашите "Панцири" го удари хеликоптер - според предварителната версия, поради неизправност на системата "приятел или враг". Това написа руският пропагандист и воюващ в Донбас от 2015 година Егор Гузенко, по-известен с позивната си Тринадесетия.

Според данните на ASTRA, горящите останки от хеликоптера са открити през нощта на 21 юни на 2 км от село Тамански в района на Темрюк. В резултат на атаката е убит целият екипаж - 4 души. Руското военно министерство не коментира случая.

Още: Пак свалихме свой: Руски сигнал за поразен руски военен хеликоптер

В Белгород валят руски авиобомби: Не е новина

Още 3 авиационни бомби паднаха неочаквано в Белгородска област, преди да стигнат до Харков, съобщава още ASTRA.

Отново в петък, 21 юни, руски бомби са паднали на 2,5 км от село Чураево в редовно обстрелвания от Украйна район Шебекински. На следващия ден ФАБ (неуправляема руска авиобомба) е открит буквално на 300 метра от село Разумное.

Ден преди това на улица "Есенин" в село Крутой Лог е открита паднала руска авиационна бомба. Наложи се евакуация на двама души.

Общият брой бомби, хвърлени от Русия върху нейните и окупираните територии на Украйна, достигна 106 за последните 4 месеца.

Още: Руска авиобомба взриви боеприпаси за "Солнцепек" в Шебекино: Руски източник с данни

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес