Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Русофобската върхушка ще съжалява": Русия се закани на Полша

27 май 2024, 22:27 часа
Реклама

Русия ще въведе ответни мерки на решението на Полша да ограничи придвижването на руски дипломати на нейна територия, така че „русофобската полска върхушка силно да съжалява“. Това каза говорителката на Министерството на външните работи на Русия Мария Захарова, цитирана от ТАСС.

Реклама

Още: Медведев заплашва Полша със световна война

„Подробностите все още не са известни. Министерството на външните работи на Полша оповести нота с подробности за решението. Когато го получим, проучим и приемем ответните мерки, пропитата от русофобия полска върхушка силно ще съжалява за предприетите поредни антируски стъпки“, каза Захарова.

Още: Украйна поиска Полша да сваля руските ракети: Какво казва полското МВнР

По-рано днес полският министър на външните работи Радослав Сикорски съобщи, че в страната се въвеждат ограничения за придвижването на руски дипломати. Той подчерта, че дипломатите от руското посолство могат да се придвижват само в района на столицата. По думите на Сикорски мерките не се отнасят за руския посланик Сергей Андреев. Полският външен министър посочи като причина за въведените ограничения водената от Кремъл „хибридна война“, пише БТА.

Още: Доналд Туск обвини Русия за нелегалните мигранти в Европа

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес