Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски ТВ водещ показа къде точно се движат конвоите с техника за защитата на Курска област (ВИДЕО)

09 август 2024, 15:31 часа • 2507 прочитания

Руското Министерство на отбраната публикува кадри на огромни колони, които се придвижват към Суджанския район на Курска област. Те са насочени като помощ за отблъсването на украинското настъпление на руска територия, което изненада военното командване там.

Министерството съобщава за прехвърлянето на реактивни системи за залпов огън, артилерийски системи, танкове и автомобили, както и на резерви.

Още: Как Русия може да се защити от украинската инвазия в Курск: Четири сценария (ВИДЕО)

"Няма по-добър съюзник от врага идиот"

Всички тези усилия може да бъдат подкопани от телевизионно включване на живо на руски журналист от ТВ "Звезда", който показа точното местоположение на придвижването на руските конвои с техника и личен състав в Курска област.

"Сега ни остава само да чакаме. Няма по-добър съюзник от врага идиот", пошегува се беларуската опозиционна телевизия NEXTA с препратка към евентуален бъдещ удар от страна на украинците, които вече ще разполагат с важни детайли за локацията на руските оръжия.

Още: Огромен брой убити руски войници след украински удар в Курск. Данни за нов свален руски хеликоптер с дрон (ВИДЕО, 18+)

По-рано няколко видеоклипа се появиха в интернет, като на тях се виждат последиците от атаката на украинските въоръжени сили срещу руска военна колона край село Октябърское в Рилски район на Курска област. Колоната е напълно унищожена. "Много загинали, някои от превозните средства са изгорели до основи. Изглежда, че цялата колона е превозвала пехота. Те са били въоръжени, най-вероятно по един взвод на превозно средство. Унищожени са 3-4 роти - цял батальон. Ако се съди по външния вид на колоната, около половината са били убити. Това е един от най-кръвопролитните и масирани удари (най-вероятно HIMARS) в цялата война", пише военният експерт Ян Матвеев.

Още: Посред нощ: Унищожена руска военна колона в Курска област (ВИДЕО, 18+)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес