Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Руски пропагандатори: Губим войната с дроновете и надеждите, че Китай ще помогне, са напразни

19 юли 2024, 14:27 часа • 4064 прочитания

Руският z-канал "Объясняет Readovka" публикува на 18 юли в Telegram много интересен материал, който след това изтри, вероятно от опасения, че той може да бъде сметнат за дискредитиране на руската армия и съответно да породи доста неприятни последици за авторите. Текстът обаче бе запазен и съответно бе коментиран, включително от руски пропагандни информационни канали.

Какво пишеше в публикацията:

Русия губи войната с дронове и надеждите, че китайците ще помогнат в това отношение на руските сили са съвсем напразни - единственото решение е Русия да развие собствено масово производство.

Още: Шолц за призива на Зеленски: И дума не може да става Запада да сваля ракети и дронове над Украйна

"На фронта се забелязва ясна тенденция - на всеки руски FPV дрон се падат до 10 украински. Това не е новина - врагът отдавна разчита именно на този тип въоръжение, опитвайки се да компенсира превъзходството на Русия в огнева мощ.

Разбира се, украинците не правят изцяло собствени безпилотни апарати, а разчитат на доставки на компоненти и готова продукция от трети страни. (...) Например, като част от така наречената "коалиция на дроновете", според която НАТО планира да достави на Киев един милион дрона."

Нататък в материала се казва, че Въоръжените сили на Украйна вече са успели да коригират ситуацията с недостига на FPV дронове - в началото на войната те се произвеждаха основно от ентусиасти и "занаятчии" докато сега всичко е на конвейр и "ние вече виждаме изключително неприятните резултати".

Още: Зеленски иска международните партньори да прехващат руските ракети и дронове над Украйна

В публикацията се предупреждава, че Русия спешно се нуждае както от дронове, така и от системи за тяхното противодействие.

"И най-важното - да са произведени в Русия. Няма смисъл да се надяваме, че доставките от Китай ще запълнят тази ниша. Без наша собствена школа за разработка, производство и приложение няма да можем да преобърнем сегашната ситуация."

Още: Украински дрон едва не свали руски хеликоптер Ми-24 (ВИДЕО)

Още: Предупреждение от Москва за Лукашенко?: Защо руските "Шахед"-и започнаха да летят към Беларус

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес