Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Русия целенасочено е ударила детската болница в Киев с ракета X-101: BILD (СНИМКИ)

08 юли 2024, 17:17 часа • 2092 прочитания

Руските сили умишлено са поразили детската болница днес, 8 юли, в Киев и това по никакъв начин не е свързано с работата на украинската ПВО, както в Москва се опитват да представят нещата. До този извод е стигнал журналистът на BILD Юлиан Рьопке на база анализ на източници с отворен достъп.

Сравнявайки и анализирайки кадрите от днешната атака, Рьопке стига до заключението, че съвсем ясно се вижда, че руската ракета Х-101, изстреляна от стратегически бомбардировач Ту-95, не е била свалена от украинската ПВО, нито се е отклонила от целта си, нито пък е разбита на парчета, а е летяла целенасочено към болницата.

Още: Украйна показа с каква ракета Русия извърши зверството в детската болница (ВИДЕО)

"Русия нанесе ракетен удар по отделението по токсикология на детската болница "Охматдит". Нито една ракета на ПВО не е засегнала траекторията на полета. Още едно доказателство, че руската атака с крилати ракети Х-101, вероятно изстреляни от Ту-95 над Каспийско море, е била целенасочена", пише Рьопке в социалната мрежа Х.

Той отбелязва, че освен "Охматдит" е пострадал и друг медицински център в Днепърския район на Киев - частната "Клиника Изида" и допуска, че може би става дума за планирана атака срещу лечебни заведения.

Рьопке изказва и опасение, че прехвърлените от Запада системи за противовъздушна отбрана не са успели да предотвратят атаката и определя това като "катастрофа".

Още: Зеленски за руския удар срещу болници: Тези изверги да очакват нашия отговор

"Не една, а поне 10 руски ракети са пробили "защитния чадър" на столицата, състоящ се от системи Patriot, IRIS-T и други. Или Киев вече няма никакви ракети, или самите системи са станали цел на руснаците. Така или иначе това е катастрофа", пише той.

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес