Путин: Преговори ще има само когато не остане и един украински войник в ДНР, ЛНР, Запорожието и Херсонска област (ВИДЕО)

6352
Путин: Преговори ще има само когато не остане и един украински войник в ДНР, ЛНР, Запорожието и Херсонска област (ВИДЕО)
Снимка: kremlin.ru

Условията за започване на мирни преговори са да бъдат изтеглени всички украински войски до последния войник от четирите региона - Донецка и Луганска народни републики, Запорожка и Херсонска области, както и официално заявление на Украйна, че се отказва от присъединяване към НАТО. Това каза руският диктатор Владимир Путин на среща на 14 юни с ръководството на МВнР на Русия.

Военните действия ще бъдат прекратени незабавно след като властите в Киев се съгласят на тези условия, заяви диктаторът.

"Веднага щом Киев обяви, че е готов за такова решение и започне реално изтегляне на войските си от тези региони, а също така официално уведоми за отказа от плановете си за присъединяване към НАТО, от наша страна веднага, буквално в същата минута, ще последва нареждане за прекратяване на огъня и започване на преговори. Повтарям, ще направим това незабавно", каза Путин.

По думите му неговите условия за мирни преговори не включват само замразяване, а изцяло "край на конфликта с Украйна".

ОЩЕ: Проваленият договор за мир в Украйна: Документираната наглост на Путин

"Само" това, ама не съвсем

Но и това не бе всичко. По-нататък от речта на Путин се оказа, че освен тези две условия (които сами по себе си са неприемливи за Украйна, както многократно е отбелязвано от Киев) той всъщност има и редица други изисквания - безядрен статут, денацификация, демилитаризация, права за рускоезичните, премахване на санкциите: Самите руснаци пуснаха кадри, показващи колко фалшиви са т.нар. референдуми (ВИДЕО)

"Нашата цел е неутрален, необвързан, безядрен статут на Украйна, нейната демилитаризация и денацификация", заяви диктаторът. Друго изискване на Русия било "осигуряване на правата на рускоговорящите" в Украйна и абсолютното "приемане" на "новите териториални условия" от Киев. Освен това Путин искал и премахване на всички западни санкции срещу Русия.

"Ние веднага призовахме киевските власти да изведат войските си от Донбас. Имаше контакти и мога да ви кажа - ние им казахме: "Махнете си войските оттам и всичко ще свърши". Те веднага отхвърлиха това предложение, просто го игнорираха, макар че то им даваше реална възможност да приключат въпроса именно по мирен път", заяви нагло диктаторът: Денят на предателството: Украйна се лиши от най-силното си оръжие срещу Путин - ядреното

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ЕВРОПА:

Най-лошото предстои: Гърция се бори с десетки горски пожари

Парламентарната асамблея на ОССЕ призна руския геноцид над украинския народ

Свирепи бури се разразиха във Франция и Швейцария, има загинали

ЕС наложи нови санкции на Хамас и на Беларус

Етническо и религиозно напрежение в Русия: Сблъсък между Кадиров и Бастрикин (ВИДЕО)

Кипър ще се бори срещу незаконните сметища

"Ракетна атака": Русия унищожила близо 40 дрона, изстреляни от Украйна (ВИДЕО)

Франция гласува за парламент

Изборите във Франция: Макрон предизвика крайнодесните и ще загуби съкрушително (СНИМКИ)

Как Украйна може и трябва да се спаси от енергийния терор на Русия? (СНИМКИ)

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Европа