Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Путин отказва да посочи руските загуби в Украйна (ВИДЕО)

05 юни 2024, 22:20 часа

Владимир Путин отказа да посочи броя на руските загуби на бойното поле в Украйна, като заяви само, че украинските са пет пъти повече.

Реклама

Още: HIMARS пращат поздрави на Путин: Защо разрешението на Запада за удари по Русия е ключово

"Ако говорим за невъзстановими загуби, съотношението е едно към пет", заяви Путин пред представители на чуждестранни информационни агенции по време на телевизионна среща. 

Още: Селски корен: Представиха родословното дърво на Путин на икономическия форум в Санкт Петербург (СНИМКИ)

Припомняме, че преди 10 дни украинският генерален щаб изнесе данни, според които от старта на войната до 26 май 2024 година Русия е дала над 500 000 военни жертви. Съгласно актуалната сводка на украинския генщаб, руските военни жертви са вече 501 190 души.

Още: Съпротивата срещу Путин в Русия: Примери колко бързо е смазвана

Важно е да се уточни, че под жертви не се има предвид само убити. Военната класификация на термина от страна на НАТО е различна – жертви са както убитите, така и ранените по начин, който не им позволява повече да се върнат да се бият на фронта плюс изчезналите по време на операция.

На въпрос за пленените войници Путин съобщи, че 1348 руски военни са в украински плен, а Русия е пленила 6 465 украинци.

Кой ще спечели изборите в САЩ?

Владимир Путин заяви, че за Русия няма да има никакво значение дали Джо Байдън или Доналд Тръмп ще спечелят изборите в САЩ тази година.

Запитан какво би означавала победата на един от двамата кандидати за отношенията между САЩ и Русия на пресконференция с чуждестранни медии, Путин заяви: "В общи линии няма разлика". 

Нови заплахи към Запада

Путин разкритикува доставката от Запада на оръжия с далечен обсег на действие в Украйна, като заяви, че Москва може да достави подобни оръжия на други държави, които да атакуват западни цели.

Още: Путин е започнал да носи бронежилетка на публични събития

"Ако някой смята, че е възможно да достави такива оръжия в зона на военни действия, за да атакува нашата територия и да ни създаде проблеми, защо да нямаме право да доставим нашите оръжия на други страни", попита на пресконференция с представители на чуждестранни информационни агенции.

Елин Димитров
Елин Димитров Отговорен редактор
Новините днес