Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Провалил се в Украйна и руган от Кадиров генерал ще води Русия срещу НАТО

07 май 2024, 09:56 часа • 5762 прочитания

Нови назначения и размествания сред висшите ешелони на руското военно командване - за това се говори в Русия и то от източник, който вече нееднократно правилно предвиди такива промени.

Известно е кой ще поеме командването на новия-стар Ленинградски военен окръг, който беше възстановен от Путин като отговор на влизането на Финландия и Швеция в НАТО. Начело застава генерал Александър Лапин, началник на щаба е генерал Валери Солодчук, твърди един от даващите доста точна информация руски телеграм канали. Командваната от Солодчук 36-та армия "покриваше" Киев от западна посока през 2022 година. Лапин се прочу като човекът, който допусна през есента на 2022 година Русия да изгуби Купянск, Лиман и Изюм. Генералът беше за известно време и командващ на цялата руска армия в Украйна, преди Сергей Суровикин (Генерал Армагедон) да я поеме - а фиаското в Харковска и Луганска област от есента на 2022 година беше обяснявано и с липсата на изграждане на адекватни защитни позиции от руснаците плюс липсата на достатъчно опитни войници и навременна ротация: Кадиров: За позора при Лиман бих разжалвал командващия Централния военен окръг

Отделно, ръководител на Московския военен окръг вече е генерал Сергей Кузовлев, който е начело на Южния военен окръг на Руската федерация. Генерал Михаил Зуско ще е началник-щаб на Московския окръг.

Официално потвърждение от руското военно министерство все още няма - но и предишни такива назначения не бяха потвърждавани официално от ведомството на Сергей Шойгу, за тях ставаше кристално ясно с течение на времето.

ОЩЕ: Руски танк стреля по руска щурмова група: Настъплението в Украйна се забавя (ВИДЕО)

Ивайло Ачев
Ивайло Ачев Отговорен редактор
Новините днес