Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Премиерът на Крим: Имотът на Зеленски в Крим вероятно ще бъде национализиран и подарен на някого

15 декември 2022, 13:20 часа • 4365 прочитания

Недвижимата собственост на президента на Украйна Володимир Зеленски, която се намира в Крим, може да бъде национализирана и подарена на някого. Това коментира Сергей Аксьонов, премиерът на републиката, която незаконно бе анексирана към Руската федерация на база спорен референдум от 2014 г.

В интервю за руската държавна агенция ТАСС, публикувано на 15 декември, Аксьонов разказва за национализираните в Крим компании на украински граждани и на уточняващ въпрос относно имота на Зеленски заявява "Нямаме някаква конкретна цел за този апартамент, но заради принципа той ще бъде отнет и подарен на някого".

ОЩЕ: Зеленски: До победата ще съм президент, след това искам бира и море 

Що се отнася до национализираните предприятия на украинци, Аксьонов заявява, че им се прави ревизия и текат проверки от служители на руската Федерална служба за сигурност (ФСБ) - конкретно се изяснява дали учредителите имат антируски позиции.

И добавя: "Ако видим, че това е гражданин на Украйна, още повече работещ за украинските власти, какво друго решение може да има? Тези хора не трябва да печелят тук."

ОЩЕ: Неприлични снимки с враговете на Русия се появиха на коледна елха в руски град - сред тях е и Зеленски (СНИМКИ)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес