Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Няколко хиляди парашутисти на НАТО с десант в Румъния (СНИМКА)

20 май 2024, 12:44 часа
Реклама

Няколко хиляди съюзнически парашутисти извършиха десантиране от небето в Румъния. Новината става ясна от официалния Twitter на НАТО

Десантът беше част от учение, кето е ясна демонстрация на решимостта и капацитета на Алианса да приложи и изпълни възпирането и отбраната в евроатлантическата зона.

Кой участва в учението

В учението се включиха седем съюзници от НАТО. То е ръководено от САЩ и демонстрира колективните способности на членовете на Алианса да реагират бързо на атака срещу съюзник. 

Целта на учението

Маневрите демонстрираха колективните способности на членовете на НАТО да реагират бързо на атака срещу съюзник. Чрез бързо и масивно насочване на сила, използващо няколко самолета на съюзниците и специални сили, учението симулира защитата на територията на НАТО на източния фланг. Ученията включват вкарване на тези сили зад вражеските линии за ефективна подготовка и подкрепа на отбранителните операции. Общо 13 000 десантни войници участват в едномесечните учения, които се провеждат от Балтика до Балканите. ОЩЕ: Тактическо учение с бойни стрелби се проведе в Ново село (СНИМКИ)

Деница Китанова
Деница Китанова Отговорен редактор
Новините днес