Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Ние мрем, а те ни ограбват: Руски доброволчески полк, воюващ срещу Украйна, остана без яхтата си в Крим (ВИДЕО)

10 юли 2024, 15:32 часа • 3758 прочитания

Епохална трагикомедия се разиграва в Севастопол, част от незаконно присъединения от Русия украински полуостров Крим.

Работата е там, че едно от руските доброволчески формирования (88-ма доброволческа бригада), заминала да се бие срещу Украйна в подпалената от Путин война, е останала без своята яхта "Еспаньола", на която именно е кръстена бригадата.

За случая съобщава местният телевизионен канал "Первый Севастопольский" в своя телеграм канал.

Още: Засрамете се, г-н Путин: Джейми Лий Къртис се обърна към руския диктатор

"Еспаньола", оказва се, е единствената от своя вид моторна ветроходна яхта, построена през 50-те години на миналия век във Финландия от рядък вид африканско дърво, която е базирана в Севастопол. Тя е символът на едноименния доброволчески отряд, състоящ се основно от футболни фенове, изживяващи се като руски патриоти и заминали да се бият срещу Украйна.

Та тяхната яхта, която е закотвена в Севастопол за ремонт, в момента е "заложник" заради смяната на собственика на стоянката, оплакват се руските доброволци. Новият собственик не признавал сключените от предшественика му договори и сега изисквал от руските доброволци солидна сума за престоя на яхтата на пристана.

"Тоест новата управа на пристанището иска яхтата да напусне, добре знаейки, че в Севастопол в момента няма къде другаде да я оставим. Но и не ни дава възможност да я ремонтираме, така че не можем да напуснем пристана", жалва се Станислав Орлов, командир на 88-ма бригада "Еспаньола".

И добавя "железен" аргумент:

Още: Руското правосъдие: Съдът в Сочи гори, в Крим конфискуват имотите на неудобните (ВИДЕО)

"Момчетата там (в Украйна - бел.ред.) също не са отишли да си почиват... Докато защитават родината си, някой се опитва да ги ограби."

Само че кого защитават, от кого го защитават - мистерия.

Още: Пиле "Киев": С пиршество Русия отпразнува председателството на Съвета за сигурност на ООН

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес