Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

"Направо си бях умрял": Джеръми Кларксън е претърпял спешна сърдечна операция

22 октомври 2024, 13:04 часа • 520 прочитания

Бившият водещ на автомобилното предаване "Top Gear" Джеръми Кларксън разкри, че е претърпял спешна сърдечна операция, след като един ден се събудил целия мокър, с тежест в гърдите и изтръпване в лявата ръка. 64-годишният Кларксън сподели, че е бил закаран с линейка в болница, а след това му е поставен стент, за да бъде освободена блокирана артерия. Първата му мисъл тогава била: "Леле, на косъм бях."

Подробности

Снимка: Getty Images

В своята седмична колонка в "Sunday Times" Джеръми разказва в детайли как е усетил, че нещо не е наред. Първоначално изпитал рязка промяна в здравословното си състояние по време на почивка на малък остров в Индийския океан. През ваканцията му се налагало да проверява дали ръцете и краката му могат да се движат нормално, защото не можел да направи дори две дължини в басейна. "Направо си бях умрял. Никога преди не ми е било трудно да плувам, а сега изведнъж не можех да го правя. Не можех и да сляза по стълбите, ако не държа някого за ръка. Не преувеличавам. Всичките ми здравословни проблеми се проявиха в рамките на един ден.", пише Кларксън.

Още: Харви Уайнстийн откаран в болница за спешна сърдечна операция

"Събудих се в сряда сутринта и не се чувствах добре. Потях се, усещах тежест в гърдите. Естествено, игнорирах симптомите, но по-късно усетих изтръпване и мравучкане в лявата ръка.", споделя бившият водещ. Тогава той решава, че трябва да бъде закаран в болница, където установяват, че не е прекарал сърдечен удар, но е много близо до изключително тежко здравословно състояние. "Оказа се, че една от артериите, която захранва сърцето ми, е била напълно блокирана, а още една бе тръгнала натам." В крайна сметка лекарите му поставят стент, чрез който да предотвратят сърдечни удари занапред. "Не беше особено болезнено, по-скоро беше особено чувството", разказва Кларксън, цитиран от "Deadline".

Още: Най-популярният британски таблоид беше принуден да се извини на Меган Маркъл

Яна Баярова
Яна Баярова Отговорен редактор
Новините днес