Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Най-накрая: Италианка изгони 40-годишните си синове по съдебен път

02 ноември 2023, 05:44 часа
Реклама

75-годишна италианка отиде на съд срещу синовете си, съобщи Primapavia. Възрастна разведена жена от Павия дълги години живеела с двамата си сина. Въпреки факта, че единият вече бе на 40 години, а другият на 42, те отказаха да напуснат дома на родителите си, дори когато майка им започнала открито да ги моли да го направят. В същото време и двамата имат стабилна работа, което им позволява да наемат собствено жилище. Жената се отчаяла, че по-големите й деца не само отказват да се изнесат, но в същото време не плащат за комунални услуги и храна, а също така не вършат домакинска работа, разчитайки на майка си за всичко.

Тъй като не намерила друг изход, тя се обърнала към съда, за да ги изгони. Съдия Симон Катебри застана на страната на ищцата и нареди на мъжете да се изнесат от дома на майка им до 18 декември 2023 г. Тя се мотивира, че „постоянното пребиваване в имота е законно, докато родителят е задължен да се грижи за детето, но това не е актуално, тъй като и двамата ответници са над четиридесет години.“

В Италия децата напускат дома на родителите си доста късно. Според статистиката италианците стават независими едва на 30 години. По този показател Италия е изпреварена с малко само от Хърватия, Словакия, Гърция, България, Испания и Малта, предава БГНЕС. 

ОЩЕ: Мързеливи синове и внуци довели до появата на баби

Мартин Стоянов
Мартин Стоянов Отговорен редактор
Новините днес