Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Лукашенко: "Путин не е загубил ума си, това е сто процента" (ВИДЕО)

17 август 2023, 21:47 часа
Реклама

Близки до пресцентъра на Лукашенко, телеграм каналът "Пул Первого" публикуваха фрагменти от негово интервю с проруската журналистка от Украйна Диана Панченко. 

"Да, отделни части на въоръжените сили на Руската федерация пресякоха границата на Украйна, от територията на Беларус. Защо руски войски пресякоха границата между Беларус и Украйна в района на Чернобил - попитайте Зеленски", каза Лукашенко. 

Според него "Украйна никога няма да се държи толкова агресивно спрямо Русия след края на тази война, както беше преди войната." Той добави също, че "Путин не е полудял" и не забелязва "императорско поведение". 

Беларуският президент добави още, че Путин ще бъде следващият президент в Русия, тъй като вече няма съперници в държавата. 

И още няколко акцента - че ако Украйна продължава да се бие, ще загуби всичките си територии; че Зеленски върви към предаване на украински земи на Полша, което е неприемливо за Беларус и Русия; че при президентски избори в Украйна няма да спечели Зеленски, а някой военен.

ОЩЕ: Обрат: НАТО се объркали за позицията си Украйна да отстъпи част от териториите си

Александра Йошева
Александра Йошева Отговорен редактор
Новините днес