Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Критики в Украйна към посланика в България, че е говорила „по халат“: Роклята обаче е дизайнерска (СНИМКА)

08 април 2023, 19:45 часа • 14598 прочитания

Облеклото, с което новият посланик на Украйна в България Олеся Илашчук записа своето официално обръщение, раздели украинците в социалните мрежи на два лагера.

Част от тях се възмутиха, че дрехата, в която Илашчук се появи, наподобявала "халат". Това мнение застъпи редакторът на "Европейская правда" Сергей Сидоренко във Facebook.

"Винаги съм бил привърженик на това, че задължителната официалност в облеклото, вратовръзките и т.н. - всичко това е предимно демоде. Но! Официалното обръщение на посланика по пеньоар, признавам, надминава и най-смелите очаквания", написа журналистът в профила си.

След неговия коментар в социалните мрежи започна дискусия, в която част от сънародниците му се съгласиха с него, а други защитиха Илашчук като отбелязаха, че посланикът е избрала дрехи в украински мотиви, а блузата е символична.

ОЩЕ: Новият украински посланик: Нека да накажем злото (ВИДЕО)

След известно време в медиите се появи и информация, че роклята на Олеся Илашчук, за която дипломатът беше критикувана, е дело на дизайнера от Лвов Юлия Магдич. Модел, подобен на роклята, която носи Илашчук, струва 79 600 гривни (около 3 870 лв.), пише "Фокус".

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес