Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Енергиен експерт предупреди украинците: Идната зима ще е по-трудна от миналата (ВИДЕО)

26 юли 2023, 09:47 часа • 14605 прочитания

Украйна се готви за нови терористични атаки от страна на Русия по енергийната инфраструктура, а следващата зима може да е по-тежка за украинците от изминалата. Това заяви директорът на Центъра за изследвания в енергетиката Олександър Харченко.

"Бих посъветвал всички украинци да се подготвят за това, че следващата зима ще бъде трудна. Същата или дори по-трудна от предишната. Не можем да предполагаме какво ще се случи", каза той в телевизионен ефир.

Според него в Украйна има много унищожено оборудване, което не може да бъде възстановено за една година. Харченко също така посъветва украинците да се запасят с бензин за генераторите.

Зимните атаки на Русия

През изминалата зима Руската федерация предприе масирана кампания с ракетни удари по енергийната инфраструктура на Украйна, с цел да обезсърчи украинските граждани и да удари по духа им в продължаващата война. Украинското енерго трябваше да се справя с грандиозни щети след всяко нападение, преди отново същата инфраструктура да бъде поразена.

Президентът Володимир Зеленски обяви създаването на "центрове за непобедимост" в цялата страна. Те предоставят електричество, отопление, вода, интернет, мобилни телефонни връзки и лекарства – безплатно и денонощно.

ОЩЕ: Ето с какво се справя украинското енерго след всяка руска ракета (ВИДЕО)

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес