Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Една от най-масираните атаки с дронове: Русия твърди, че е свалила над 100 за една нощ (ВИДЕО)

21 юни 2024, 10:40 часа

През нощта на 20 срещу 21 юни украинските сили са предприели една от най-масираните атаки с дронове по Русия, ако се вярва на руското Министерство на отбраната. Според него над територията на Руската федерация и на окупирания Кримски полуостров са били свалени повече от 100 безпилотни самолета.

Реклама

МО в Москва твърди, че противовъздушната отбрана е прехванала 70 дрона над територията на анексирания Крим и над Черно море, 43 над територията на Краснодарския край и един над територията на Волгоградския край - т.е. общо 114 безпилотни машини.

Атака в Севастопол

Т.нар. "губернатор" на Севастопол Михаил Развожаев обяви следното: "Военните отблъскват атака на вражески безпилотен самолет. По предварителна информация вече са свалени 4 безпилотни летателни апарата. В района на Монастирското шосе тревата се е запалила в резултат на падащи фрагменти от свалените дронове. По оперативна информация от спасителната служба няма нанесени щети на обекти. Няма пострадали хора".

Щети в Краснодарския край

В Краснодарския край един човек е починал в резултат на нощно нападение, заяви губернаторът на Краснодарския край Вениамин Кондратиев. Става въпрос за служител на котелно помещение в столицата на региона, посочи той. Най-малко шестима души са ранени, каза още местният ръководител.

По-рано се разбра за щети в котелното помещение - в Краснодарския край е атакувано и военно летище в района на Ейск. Нападение е имало и в Адигея: Горят като клечки: Украински дронове съсипват руски петролни мощности и военно летище (ВИДЕО).

Междувременно се появиха кадри как удареното от Украйна петролно депо в Азов, Ростовска област на Русия, продължава да гори вече четвърти ден.

Информация от вчера: Трети ден в Русия гори петролно депо, ударено от украинска атака (ВИДЕО)

Нападение и срещу Украйна

През нощта Руската федерация атакува Украйна с 4 управляеми ракети X-59/X-69, като всички те бяха свалени в областите Кировоград и Херсон, обяви командирът на ВВС на страната Николай Олешчук.

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес