Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Докато сме спали, Русия е спечелила войната в Украйна: Генерал на Кадиров

05 септември 2024, 10:09 часа • 5042 прочитания

Оказва се, че Русия вече е победила във войната срещу Украйна, която води трета година. Тази новина излезе в контролираната от Кремъл руска агенция РИА Новости на 5 септември под заглавие "Спечелихме": Алаудинов направи важно изявление". В материала се предават думите на командира на специалните части "Ахмат" Апти Алаудинов от негово видео, публикувано в телеграм канала му.

Апти Алаудинов се издигна до заместник-ръководител на главното военно-политическо управление на Министерството на отбраната на Русия и има звание генерал-майор. Така че се очаква да е фигура с авторитет и думата му да има някаква тежест. А явно руската аудитория вече има сериозна нужда да й се повтаря, че е спечелила войната - нищо, че това не отговаря на фактите, и нищо, че Алаудинов редовно си го повтаря от месеци - в неговия почит то е нещо като "Селям алейкум, приветствам всички вас".

Още: Колко чеченци плениха?: Китайски военен блогър унизи генерал на Кадиров (ВИДЕО)

Та и този път във видеообръщението си той казва "Както винаги казвам, ние вече спечелихме тази специална военна операция", но руската прокремълска агенция от това е направила новина.

Още: Русия "изби" цялата украинска армия в Курска област - Путин защо не се хвали, че Курск пак е руски?

Във видеото си освен това Алаудинов заявява и, че (след като вече са спечелили войната един вид) новата задача на руснаците е да направят всичко, "за да станем едно голямо семейство, готово за бъдещи предизвикателства".

Още: Генерал на Кадиров: Суджа не е украинска. Украинска телевизия прави репортаж в Суджа (ВИДЕО)

Още: Добре де, има пленени от "Ахмат": Генералът на Кадиров с признание (ВИДЕО)

Елена Страхилова
Елена Страхилова Отговорен редактор
Новините днес