Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Червена боя и отпечатъци по литовското посолство в Москва (ВИДЕО)

12 август 2024, 12:12 часа • 786 прочитания

Литовското посолство в Москва беше напръскано с червена боя, а по вратата на сградата са оставени отпечатъци от ръце.

Това се вижда на кадри в социалните мрежи, разпространени от руските пропагандисти на 12 август. Вандалите не са открити и мотивите им са неизвестни.

От литовското външно министерство все още не са коментирали.

Още: Вече се наслушахме за "добрите руснаци", които после убиват украинци: Литва с остра реакция на руските опозиционери

Коктейлите "Молотов" по руското посолство във Вилнюс

Припомняме, че и руското посолство в Литва е било атакувано - заради агресивната война на диктатора Владимир Путин в Украйна. През април то бе замеряно на два пъти с коктейли "Молотов".

Стената на посолството във Вилнюс е била повредена, след като неизвестни лица са хвърляли бутилки със запалителни течности, съобщи тогава телевизионният оператор LRT.

Започна разследване на унищожаването или повреждането на имущество, което е престъпление, наказуемо с до пет години затвор.

Отношенията на Литва с Русия паднаха до ново дъно, след като Москва нахлу в Украйна през февруари 2022 г. Вилнюс затвори границите си за руснаци, притежаващи туристически визи за Шенгенската зона, и преустанови издаването на визи на руски и беларуски граждани.

Още: За справяне с енергийния недостиг: Литва дарява цял ТЕЦ на Украйна

Димитър Радев
Димитър Радев Отговорен редактор
Новините днес